duminică, 14 decembrie 2014

Amintiri din Malta_Alexandru Ratanu


AMINTIRI DIN MALTA

                                                                             Student Alexandru Rățanu
An III Ingineria Mediului, UTCN-CUNBM

Bună tuturor!
Vă voi relata pe scurt vizita mea în Malta derulată în vara anului 2014.
Ajuns în anul I de facultate, m-am hotărât să aplic pentru o bursă ERASMUS care să mă ajute să-mi derulez perioada de practică într-o țară străină. Dintre toate ofertele, am ales Malta.
Una dintre condițiile pentru a beneficia de bursă este ca studentul să fie integralist. Bursa se acordă pentru o perioadă de practică de cel puțin 3 luni.
Referitor la condițiile de acomodare și loc de desfășurare a practicii, vă asigur că nu e cazul să vă faceți griji întrucât există o firmă de interni din Malta care se ocupă de absolut toate aspectele organizatorice.
Pentru toate acestea se percep niște sume însă, cu siguranță banii oferiți prin bursă vă acoperă toate cheltuielile.
Locul de desfășurare a practicii depinde de specializarea fiecărui student, veți avea ocazia de a deprinde o serie de lucruri interesante care vă pot ajuta să vă decideți cu privire la orientarea carierei voastre viitoare.
Eu am fost primit la Institutul de Cercetare, Departamentul de Geografie, unde am avut prilejul să interacționez cu specialiști de la care am învățat multe lucruri interesante. De asemenea, am participat la câteva excursii pe teritoriul insulei.
Săptămânal, împreună cu mentorul meu am făcut măsurători și determinări privind eroziunea costieră din zonele pe care le puteți vedea în imaginile de mai jos.
In continuare, aș dori să vă spun mai multe despre perioada petrecută acolo. Timpul a fost minunat, nu am prins nicio ploaie. Vă recomand și vouă să petreceți o vară în Malta, în adevăratul sens al cuvântului. Marea este aproape, plaja este minunată deși este destul de rugoasă, cerul este senin, de un albastru seducător la fel ca și apa.
Odată ajunși acolo, veți avea posibilitatea de a cunoaște persoane din întreaga Europă, vă veți face noi prieteni iar acest lucru vă va da imboldul de a dori să călătoriți mai mult să să vă creeați o nouă perspectivă asupra vieții.
Așadar, vă recomand cu căldură să beneficiați de bursele pe care vi le oferă Universitatea prin diverse Programe întrucât experiența pe care o veți trăi va fi una profundă. În cee ace mă privește, m-am dezvoltat foarte mult și mărturisesc că aș repeta experiența din Malta dacă mi s-ar mai oferi această oportunitate.
   Cu prietenie,
Alexandru
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu